DuraVertDuraVert

DuraVert uw partner voor verkoop, verhuur, onderhoud en service van machines, apparatuur en verbruiksartikelen

Direct kopen of huren?

+31 (0)88 033 19 00  /  

Sunward SWE18UF

Met de Sunward SWE18UF kiest u voor de krachtige allrounder in het segment van de kleine compacte minigraafmachines van Sunward Europe.
 1. DuraVert
 2. Sunward Graafmachines
 3. Sunward SWE18UF

Compacte minigraafmachines zoals de Sunward SWE18UF zijn de ideale oplossing voor veeleisende klussen waar de ruimte beperkt is. Renovatiewerkzaamheden, landschapsarchitectuur of werkzaamheden in bestaande gebouwen vereisen vaak kleine, wendbare en krachtige machines.

Met de Sunward SWE18UF kiest u voor de krachtige allrounder in het segment van de kleine of minigraafmachines. De Yanmar-motor heeft een vermogen van 13,4 kW en de rupsen kunnen naar wens worden versteld van 1 tot 1,3 meter. Het hydraulisch systeem bestaat uit Japanse componenten en de arm is voorzien van 5 hydraulische leidingen. Als de rupsen in de breedste stand staan, werkt de minigraafmachine als schudder.

Net als alle Sunward minigraafmachines, is de SWE18UF uitgerust met een NACHI/HC hydraulisch systeem, elektronische gasklepbediening in automatisch stationair, intrekbaar chassis, korte staartzwenk, touchscreen, bestuurbare giek en FOPS/TOPS-gecertificeerde bestuurderscabine.

Veiligheid en Sunward SWE18UF

Bij de Sunward SWE18UF heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Het ontwerp van de kap zorgt ervoor dat de bestuurder wordt beschermd tegen vallende onderdelen en de cabine is uitgerust met een geveerde schokabsorberende stoel plus veiligheidsgordel. De overkapping is FOPS en TOPS goedgekeurd.

Lage emissies en geluidsniveau

Sunward SWE18UF voldoet aan de hoogste emissienormen Stage 5 (Europa) en TF4 (Noord-Amerika). Dankzij het lage geluids- en trillingsniveau is hij ideaal voor het werken in bestaande gebouwencomplexen en woonwijken.

Sunward SWE18UF bevat twee snelheden en hydraulische stuurbediening

De Sunward SWE18UF minigraafmachine kan op twee snelheden worden bediend, zodat je ook in de krapste ruimtes altijd het overzicht hebt. Schakelaars en giekzwaai worden onafhankelijk bediend door zijpedalen. Dankzij extra pedaalbediening wordt de werklast van de bestuurder aanzienlijk verminderd.

Automatische schakelfunctie

Het groot koppel van de tractiemotor, en automatische snelheidsverandering maken vrij glijden onder verschillende werkomstandigheden mogelijk op de wendbare Sunward minigraafmachine.

Sunward SWE18UF telescopisch onderstel

De bestuurder kan met één hand de chassisbreedte van de Sunward SWE18UF tot 990 mm aanpassen door middel van een eenvoudige hendel. Dit zorgt voor een vlotte toegang tot de meeste werkgebieden. Afhankelijk van de behoeften kan de operationele stabiliteit van het voertuig worden verhoogd door de breedte te vergroten tot 1360 mm. De SWE18UF is verkrijgbaar met zowel een stalen rups als een rubberen rups.

Sunward high-end LED-scherm

Het high-end LED-scherm zorgt ervoor dat je overzicht hebt over alle belangrijke machine-informatie zoals draaiuren, oliepeil en watertemperatuur. De functies van de dubbele rijsnelheidomschakeling, de schakelbesturing van de werklampen en delen van de foutmelding verlopen ook via het LED-scherminterface.

Eenvoudig te onderhouden

Het onderhoud van de belangrijkste elementen op de Sunward minigraafmachine is een fluitje van een cent met gemakkelijke toegang tot het luchtfilter, motoroliefilter, olie/waterafscheider, brandstoffilter en hulpwatertank. Het centrale smeersysteem is ook snel en gemakkelijk te onderhouden.

Makkelijk te transporteren

De Sunward SWE18UF minigraafmachine kan met een passende aanhanger ook gemakkelijk per auto vervoerd worden. Opladen en gaan.

Sunward SWE18UF bevat standaard:

 • Stage V Motor-13.4kw (Yanmar 3TNV80F-SSSU)
 • Verstelbare onderwagen: 990 tot 1320 mm
 • Verstelbaar schuifblad, opklapbare verlenging
 • Rubberen rupsen (230 mm)
 • Dipper lengte: 1150 mm
 • Hulpcircuit naar dipper-uiteinde (2 lijnen)
 • Dipper-end hulpcircuit (2 lijnen)
 • Extra circuit voor hydr. Snelwissel (2 lijnen)
 • LED-werklamp op de giek
 • Gieklasthoudklep
 • Automatische tractieaandrijving
 • Schild en giekcilinder met beschermend schild
 • Rijdend alarm signaal
 • Hoofdbatterijschakelaar (kunststof)
 • Overkapping
 • LED display
 • Vetspuit en gereedschapskist
 • Sunward handleiding

Download de technische gegevens van de Sunward SWE18UF.

Sunward 24-uurs service

Dankzij de nabijheid van het distributiecentrum kunnen we reserveonderdelen binnen één dag leveren. Onze eigen monteurs of Sunward-monteurs helpen u snel en vakkundig weer op weg.

Sunward garantie

Alle Sunward minigravers en minigraafmachines worden geleverd met drie jaar fabrieksgarantie.

Achtergrond Sunward graafmachines

Sunward staat bekend als een toonaangevende Chinese fabrikant van graafmachines en behoort tot de 20 grootste graafmachinefabrikanten ter wereld. De graafmachineproducten van Sunward bestrijken het hele scala aan graafmachines: van 0.8 tot 90 ton biedt Sunward minigraafmachines, kleine-, middelgrote en grote graafmachines. Sunward staat synoniem voor uitstekende prestaties, gemakkelijke bediening, onderhoud en een goed ontwerp.

De kleine minigravers van Sunward zijn geschikt voor kleinschalige projecten zoals stedelijke herontwikkeling, landbouw en waterbeheer en kleinschalige bouw. Middelgrote en grote graafmachine zijn geschikt voor diverse bouwtaken in grond- en mijnbouw.

DuraVert is officieel verkoop en service partner van Sunward graafmachines in Nederland en Duitsland.

Sunward SWE18UF vergelijkbare machines

Artikelnummer: SWE18UB

Type product: Verkoop

Toevoegen

Vraag een offerte aan of bel direct +31 (0)88 033 19 00

+ 4 = 11